måndag 30 juli 2012

Banbesök Piteå GK

Helt ledig från golf? Nä, det gick inte. Under familjesemesterdagar i Piteå lånade jag dessa vackra klubbor av svärfar:


Setet innehöll 30 år gamla bladklubbor (3-PW) av märket Spalding med sweetspot stor som en lillfingernagel.
Och sen träklubborna driver och trä-4. Det är alltså TRÄklubbor - just det - gjorda av trä. Det är som om klubbhuvudet är gjort av smör. Bollträffen känns som bomull. Det var...skitkul att spela med detta set!
Piteå GK är en väldigt vacker bana med fina golfhål. Konditionen är långhårig, men det får man vänta sig av en bana med 130-140 dagars öppethållande.

Första nio hålen har en öppnare karaktär med skogsinslag med många vackra vyer mot Norra Stadsfjärden. Som här på 3:ans green:

Sista nio hålen virvlar in i tallskogen och det är skogsbanegolf när den är som bäst. Du tjänar stort på att kunna flytta bollen åt höger eller vänster.

10:ans green och bakåt mot en tallkantad fairway.

Alla hål utom 12:an sista nio är riktigt bra. Man har flyttat teen på hål 12, men inte heller nya hålet funkar. Minns mitt besök för tio år sen som ett dogleg höger. Från backtee är hålet närmast dogleg vänster numera. Hålet skulle fungera som ett långt par 5 dogleg höger med ett fade:at mellanjärn som layupslag. Då skulle man behöva backa tee bak till 16:es högra ruffkant. För att komma till rätta med säkerheten flyttar man då 16:e tee till snett bakom 15:e green. Men det är bara en idé.

Nu ska vi inte fokusera på det negativa. Den drawade trä-4:an på 13, den fade:ade drivern på 14 och den drawade drivern över skogen på 15 kan vara dom tre roligaste efter varandra följande utslagen som finns på en svensk golfbana i mitt tycke.

Hål 14 från green och bakåt. Ett av banans bästa hål.

En sak som bidrar till charmen sista nio är dom norrbottniska höladorna som finns invid några av dom avslutade hålen. Saknar bild eftersom dimman kom.
Så här såg det ut på 18:e tee. Var siktar man?

Scoren då? Par 72 (34+38) och jag hade 80 (39+41). Det får duga med antikviteter i händerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar